Bestanden
   
Behalve de bestanden die bijvoorbeeld onder "Onderwaterfotografie met de..." en "Namen van dieren..." te vinden zijn, staan er nog een aantal bestanden op deze website. Hieronder een overzicht:
 
Onderwatersport in Zeeland, versie april 2008 (4,2 Mb)

Folder van Rijkswaterstaat (versie 2008) met informatie over de toegestane duikplaatsen, fuiken en meer. De versie uit 2006 is minder uitgebreid.
   
Niet of wel duiken?, versie januari 2010 (13,2 Mb)

In dit maar liefst 182 pagina's tellende document wordt duidelijk gemaakt waar je wel en waar je niet in Zeeland mag duiken. Zo niet, waarom dan niet? Waar zijn de visvakken, mosselpercelen, netten en parkeerplaatsen? En waar kan je op veel stroming rekenen? Deze kaarten van Frank van der Vegte zijn afkomstig van de website van de NOB. De versie van februari 2008 telt 162 pagina's en is "slechts" 9,4 Mb groot.
   
Struktuurrijke bouwstenen verhogen biodiversiteit op de vooroevers van de Oosterschelde (431 Kb)

Op een paar plaatsen zijn (of worden nog) de vooroevers versterkt door de stort van staalslakken. Ondanks diverse protesten is besloten staalslakken te gebruiken in plaats van breuksteen. Begin februari bleek dat er objecten van breuksteen bovenop de staalslakken worden gemaakt. Dit als poging om de negatieve gevolgen van de stort van de slakken te verminderen.
   
Blauwdruk voor inrichting duikplaatsen (4,3 Mb)

De meest bekende Zeeuwse duikplekken hebben met het project ‘Blauwdruk voor de inrichting van duikplaatsen’ sterren gekregen voor het huidige voorzieningenniveau. Variërend van één ster met geen voorziening tot vijf sterren met innovatieve en belangrijke voorzieningen voor sportduikers en andere recreanten. Elke duikplaats heeft daarnaast ook een beoordeling gekregen op basis van de aanwezige flora en fauna. In deze uitgave van o.a. de NOB, ook aandacht voor de "hotspot" locaties.
 
   
PADI/RSTC formulier medische verklaring (81 Kb)

Formulier dat je kan laten invullen door een (duik)arts. Of download een (uitgebreider) Engelstalig exemplaar (versie juni 2007).
 
PADI formulier vervanging brevet (41 Kb)

Formulier waarmee je een nieuw brevet kunt aanvragen indien het oude is gestolen of verloren.
(tip: bewaar een kopie van beide zijden van je brevetten!)
 
   
Beaufortschaal van het KNMI (18 Kb)
   
NP bestand voor TomTom met meer dan 100 Nederlandse duikplaatsen (4 Kb)

Dit bestand bevat meer dan 100 "Nuttige Plaatsen" voor gebruik in je TomTom. Je kan als bijbehorend symbool één van de reeds beschikbare kiezen, of bijvoorbeeld één van onderstaande:Hernoem het bestand van jouw keuze naar "Duikernl.bmp" om het te laten werken!!