Onderwaterfotografie
 
http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/html/frames/framfoto.htm

Ron Offermans heeft op zijn website ook aandacht voor onderwater fotografie. Veel informatie en mooie foto's.
 
http://www.jojodive.nl/

Dit is de website van John de Jong. Je vindt er bijna wekelijks nieuwe onderwater foto´s van zijn duiken in voornamelijk de Oosterschelde en Grevelingen. Een enkele keer is hij ook in het zoete water of in het buitenland te vinden. In augustus 2007 heb ik een paar duiken met hem gemaakt en hij heeft mij een aantal zeer mooie dieren laten zien, die ik tot dat moment nog nooit had opgemerkt.
 
http://www.freewebs.com/divequeen en http://www1.freewebs.com/scubapixels/

Joke en Rob Maller uit Zierikzee maken beide foto's onder water en hebben elk een eigen website. Ze zijn overigens (bijvoorbeeld op DuikForum.NL) ook wel bekend als DiveQueen en PennyWise. Eind september 2007 ben ik ze toevallig tegen het lijf gelopen bij de Zoetersbout en heb bij hun thuis diverse schitterende foto's uit binnen- en buitenland bekeken.
   
http://www.karinbrussaard.nl/

Karin Brussaard maakt schitterende onderwaterfoto's en haar werk is onder andere terug te vinden in DuikMagazine. De website van Karin bevat een selectie van haar werk en is recent geheel in een nieuw jasje gestoken.
   
http://www.pixagogo.com/decapat

Patrick Decaluwť is een Vlaamse duiker die sinds 2002 ook onder water fotografeert. Inmiddels gebruikt bij niet meer zijn Sony P7 camera, maar een Canon A95. Hier maakt hij schitterende foto's mee, waar ik jaloers op ben. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar zijn foto van een Gestippeld Mosdierslakje (even naar beneden scrollen voor de foto...).
   
http://www.wouwsedivers.nl/

De site van William en Karin van de Wouw bevat foto's om bij weg te dromen!! Het is duidelijk dat deze gemaakt zijn door uitstekende fotografen met meer dan gemiddelde apparatuur. Er zijn foto's van o.a. Bonaire, de Kaaiman eilanden, Egypte, IndonesiŽ, Thailand en ons eigen Zeeland (!). Vooral de foto's van de Galapagos eilanden doen mijn hart sneller kloppen. In 2005 heb ik William en Karin ontmoet op een OW-biologie cursus en heb toen veel geleerd!
 
http://www.jopista.nl/

Website van Joop Stalenburg en Felice de Zwart, twee sympathieke, doorgewinterde duikers die vaak bij de Zeelandbrug zijn te vinden. Ze weten niet alleen erg veel over het onderwaterleven, maar zijn ook erg creatief. Joop maakt schitterende foto's en Felice maakt o.a. erg mooie tekeningen. Ze zijn erg begaan met het lot van de Sepia's en hebben al vele rekken voor deze dieren op de bodem van de Oosterschelde geplaatst.
 
http://www.twentsduikertje.nl/

De website van Emiel Ruijter bevat foto's uit zowel binnen- als buitenland (Malta en Menorca). Sinds voorjaar 2005 maakt hij gebruik van een Canon A-520 en zal hiermee zijn verzameling onderwaterfoto's gaan uitbreiden. Hij is van plan om op Tenerife te duiken en aangezien wij daar ook zijn geweest, zijn we benieuwd naar het resultaat. De website van Emiel gaat binnenkort overigens "op de schop" en wordt dan voorzien van een nieuwe lay-out.
 
http://www.plonskont.nl/

Ook deze website, die "gerund" wordt door Edwin van der Sande, bevat een aantal indrukwekkende foto's (waarvan een aantal zeer originele...). Het is een stijlvolle website die een bezoek waard is en uitnodigt tot een volgend bezoek.
 
http://www.duikeninbeeld.tv/

De website is een platform voor alles wat met fotografie te maken heeft. Een website van fotografen voor fotografen! Een website waar je je foto`s kunt laten zien, maar waar je ook van de `masters van photography` kunt leren! Of een website waar je als niet-fotograaf en misschien ook wel niet-duiker van mooie onderwaterbeelden kunt genieten.
 
http://www.digitaldiver.net/ (Engels)

Forums, nieuws en reistips.
 
http://www.uwpmag.com/ (Engels)

Underwater Photography Magazine is een gratis digitaal tijdschrift (PDF formaat) over onderwaterfotografie en video. Een aanrader!
 
http://www.wetpixel.com/ (Engels)

Digital Underwater Photography and Imaging.
   
http://onderwaterfotografie.pagina.nl/

Verzameling hyperlinks naar websites van producenten, fotografen en informatie.
 
http://www.startkabel.nl/k/onderwaterfotografie/

Verzameling hyperlinks naar websites over o.a. fotobewerking, camera's, behuizingen, flitsers, koffers, boeken en leveranciers van apparatuur.