Medisch
   
http://www.duikforum.nl/

Op dit forum kan je onder "Duikmedische vragen" vragen stellen over de meeste uiteenlopende medische onderwerpen. Om te "posten" is registreren noodzakelijk.
   
http://www.scuba-doc.com/ (Engels)

Scubadoc (Diving Medicine Online) is een engelstalige website met tientallen documenten over de meest uiteenlopende duikmedische onderwerpen.
   
http://www.duikongevallen.nl/

Op de website van DOSA (Duik Ongevallen Statistiek en Analyse) kan je gegevens vinden over het aantal duikongevallen in Nederland en/of van Nederlanders en een korte omschrijving over de afzonderlijke gevallen (die van 2009 is de meest recente). Op de site kan je ook diverse publicaties terugvinden. Meldingen van ongevallen kunnen worden gedaan door middel van een meldingsformulier.
   
http://www.hvzeeland.nl/

Website over veiligheid en hulpverlening in de provincie Zeeland. Artikelen en P2000-gegevens over inzet van politie, brandweer, ambulancedienst en KNRM zijn hier terug te vinden.
   
http://www.anemoon.org/anemoon/downloads/noodinfo/

Op de website van Stichting Anemoon (zie ook "Flora en Fauna"), staat onder "Downloads" onder andere een document met noodinformatie van Zeeuwse duikplaatsen. Handig om bij je EHBDO spullen te doen...
   
http://www.daneurope.org/

Divers Alert Network is het bekende internationale netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld. DAN geeft ook medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiŽle en technische hulp te bieden aan recompressiekamers in ontwikkelingslanden.
   
PFO (Patent Foramen Ovale) en Decompressieongevallen: Feit of Mythe?

Beschrijving van het verband tussen PFO's (een verbinding tussen de linker- en rechterboezem) en decompressieongevallen bij duikers. Een PFO komt bij ongeveer 30% van alle mensen (dus ook 30% van de duikers) voor en is in het normale leven geen bezwaar. Voor duikers is het echter van negatieve invloed op de kans op decompressieziekte.
   
http://gezondheid.infoblog.be/2621/urineproblemen_en_duiken_er_is_een_verklaring_voor/

Veel duikers moeten nodig plassen na of tijdens een duik. Op deze pagina wordt uitgelegd waarom. Kijk voor meer informatie over je vochthuishouding ook op http://www.duikforum.nl/duikmedische-vragen/17516-plassen-2.html en verder. Overigens is het af te raden om voor het duiken koffie, alcohol of asperges te nuttigen. De laatste omdat je pak er enorm van gaat stinken....
   
http://www.abc-diving.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=medisch

Op het Abc Diving's Duikforum kan je allerlei duikmedische vragen stellen.
   
http://www.duikgeneeskunde.nl/

De website van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde bevat onder andere de adressen van keurende artsen, standpunten over bijv. duikende kinderen en de minimale eisen die aan een duikkeuring worden gesteld.
   
http://www.sportdietetiek.nl/default.asp?action=page&tc=NL&PaginaID=8398

Wel of niet duiken met diabetes? Tegenwoordig worden diabeten gelukkig niet zonder meer afgekeurd voor duiken. Op deze pagina worden de voorwaarden voor een verantwoorde duik behandeld.