Taxonomie
   
Taxomonie is de indeling van dieren, planten en andere organismen in Rijk, Afdeling, Klasse, Orde, Famiie, Geslacht, Soort en Ras. De naamgeving is in het Latijn, waarbij de soortnamen uit twee woorden bestaan. Alleen het eerste woord wordt met een hoofdletter geschreven. Het internationaal gebruik van latijn vergemakkelijkt de communicatie omdat lokale benamingen verwarrend kunnen zijn. Soms hebben meerdere soorten dezelfde lokale benaming.
 
   
http://www.sp2000.org/ (Engels)

Species 2000 is het resultaat van tientallen gekoppelde databases. Er zijn inmiddels honderdduizenden soorten in het bestand opgenomen. Niet alleen kan worden gezocht op zoekargument, maar ook door te navigeren door de taxonomische boomstructuur (Phylum, Class, Order, Family, Genus en Species) of op classificatie (Top Level, Phylum, Class, Order, Superfamily, Family, Genus, Species en Infraspecies). Zoek ook eens op naam en typ daar bijvoorbeeld "Haring" in.
   
http://www.itis.gov/ (Engels)

Het ITIS (Integrated Taxonomic Information System) is een database met taxonomische gegevens van planten, dieren, schimmels en microben. Het is een samenwerkingsverband tussen Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse organisaties.
   
http://www.marbef.org/data/erms.php (Engels)

Het ERMS (European Register of Marine Species) is ook een database, maar dan in en rond de Europese wateren. Er is ook een kaart van de geografische "scope".
   
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=Taxonomy (Engels)

Het Amerikaanse National Center of Biotechnology Information heeft ook een database. Deze lijkt echter meer gericht op biotechnologisch onderzoek.
   
http://nl.wikipedia.org/wiki/Taxonomie

Wat is taxonomie? Op de Nederlandstalige site van Wikipedia wordt dit uitgelegd.
   
http://www.schmidtzeevis.nl/html/latijnse_namen_1.html

Op de weinig wetenschappelijke site van zeevishandel Schmidt uit Rotterdam, staan een paar interessante pagina's met Latijnse namen van vissen. Deze website bevat bovendien allerlei weetjes over vissen, recepten voor visgerechten en een lijst met namen in zeven talen.
   
http://www.instructor-training.com/d8050.asp

Deze pagina, die te vinden is op een website van het Instructor Training College, vind je vertalingen van namen van vissen.