Uitrusting
   
http://www.scubapro.com/europe/dutch/home (Nederlands)

Op de website van Scubapro/Uwatec kan je terecht voor productinformatie over en specificaties van ademautomaten, trimvesten, duikcomputers en andere instrumenten, duikpakken, handschoenen, vinnen, schoenen, maskers, snorkels en andere artikelen van dit populaire merk. Ook software, handleidingen en dealeradressen zijn hier te vinden.
   
http://www.mares.nl/ (Nederlands)

Mares produceert een veelvoud aan producten; ademautomaten, duikcomputers en andere instrumenten, trimvesten, droog- en andere pakken, vinnen, maskers, snorkels, tassen en accessoires. Op de internationale website van Mares kan je handleidingen (van computers, ademautomaten en trimvesten) downloaden in diverse talen. Bijzonder zijn de speciale pagina's voor dames en kinderen.
   
http://www.cressi-sub.com/ (Italiaans)

Dit Italiaanse bedrijf maakt artikelen voor duikers, maar ook voor apneadivers, snorkelaars en zwemmers. Het assortiment bestaat onder andere uit ademautomaten, trimvesten, duikinstrumenten, vinnen, snorkels, maskers, lampen, duikkleding en tassen. In het download-gedeelte vind je niet alleen handleidingen, catalogi en software, maar ook een screensaver (voor Windows). Bovendien is er een hoekje met duikfoto's.
   
http://www.aqualung.com/ (Engels, Frans en Spaans)

Aqua Lung, SeaQuest, Apeks en Technisub zijn merken van hetzelfde bedrijf dat al meer dan 60 jaar aktief is in de duikwereld. Ze produceren ademautomaten, trimvesten, maskers, vinnen, snorkels, duikkleding, flessen en diverse andere artikelen.
   
http://www.beuchat.fr/ (Engels, Duits, Frans en Spaans)

Beuchat uit Frankrijk heeft een klantenkring die bestaat uit duikers, maar ook uit speervissers! Langs de waterkant kom ik het merk overigens niet vaak tegen, maar het assortiment bestaat onder andere uit ademautomaten, trimvesten, duikkleding, vinnen, maskers, snorkels en tassen. Onder "Download" vind je catalogi en handleidingen. Zelf heb ik trimvest van Beuchat en ook mijn eerste ademautomaten waren van dit merk.
   
http://www.suunto.nl/ (Engels)

Het Finse Suunto is gespecialeerd in meetinstrumenten. Ze produceren niet alleen duikcomputers en kompassen, maar ook artikelen voor zeilers, golfers, hardlopers en andere buitensporters. Ook handleidingen en software zijn hier te downloaden. Er is zelfs een bescheiden webshop voor accessoires.
   
http://www.m-mdive.com/ (Nederlands, Engels en Duits)

M&M Diving is niet alleen bekend van de Combi Tools (retractors, spiraalsnoeren, octopushouders, shakers, etc.) maar ook van de duiklampen van Magnum. Wellicht minder bekend is dat ze ook maskers, vinnen, snorkels, messen en zelfs trimvesten en duikpakken produceren. Op de site staat een uitgebreide lijst met dealer-adressen. De artikelen van Combi Tools kunnen ook via de webwinkel worden besteld. Betalen kan met Paypal, Mastercard of Visacard.
   
http://www.green-force.com/

Greenforce produceert diverse soorten duiklampen; halogeen, gasontlading en LED. De batterijen en lampkoppen zijn modulair en zo kan je een lamp "maken" die afgestemd is op jouw eigen wensen. De zogenaamde lampenkiezer is handig om de brand- en laadtijd van een bepaalde combinatie te weten te komen. Voor aanschaf moet je bij een duikwinkel zijn, maar de lijst met verkooppunten op de site is verre van volledig...
   
http://www.tillytec.de/ (Engels)

TillyTec is een merknaam van Green Force Duitsland. Ook bij dit merk zijn de lampen modulair en zijn er halogeen-, HID- (=gasontlading) en LED-lampen te verkrijgen. Bijzonder is dat artikelen van Green Force en TillyTec vaak uitwisselbaar zijn. Duikcentrum de Grevelingen is leverancier van TillyTec. De importeur bevindt zich in Almere.
   
http://www.princetontec.com/ (Engels)
 
Dit bedrijf produeert lampen voor buitensporters. Niet alleen voor duikers, maar ook mensen die zich te voet of per fiets verplaatsen. De behuizing is van kunststof. Er zijn modellen met halogeen lampjes en met LEDs.
   
http://www.uwkinetics.com/ (Engels)

UK (=Underwater Kinetics) maakt kunststof duiklampen, messen en koffers.
   
http://www.procean.nl/ (Nederlands, Engels en Duits)

Het Nederlandse bedrijf Procean Diving Equipment verkoopt (via dealers) een breed assortiment aan duikartikelen. Behalve ademautomaten, duikpakken, trimvesten, vinnen, maskers, snorkels, tassen en messen heeft dit merk ook diverse accessoires. Voorbeelden hiervan zijn slanghouders, slangbeschermers, octopushouders, soft lood en schrijfleitjes. Het adres van de dichtstbijzijnde dealer kan worden verkregen door het invullen van een contactformulier.
   
http://www.fantasea.com/ (Engels)

Fantasea levert onderwaterbehuizingen voor camera's, flitsers, kabels, armen, trays en andere artikelen m.b.t. onderwaterfotografie.