Aktueel weer
Neerslag
  Buienradar  

Weer
   
http://live.actuelewaterdata.nl/bulletins/show_bulletin.php?dk=hm02

Weersverwachting voor Zeeland volgens het Hydro Meteo Centrum Zeeland. Ze brengen ook een meerdaagse verwachting uit.
   
http://www.zeelandnet.nl/weer/index.php?

Meerdaagse weersverwachting voor Zeeland opgesteld door Meteo Zeeland.
   
http://www.kmi.be/meteo/view/nl/65239-Home.html?fromlangchooserpage=true

Soms is het beter om naar het Belgische weerbericht te kijken, als je in Zeeland gaat duiken. Op de website van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van BelgiŽ vindt je onder andere het kustweer voor BelgiŽ als tekst en als grafisch plaatje.
   
  http://www.meteomaastricht.nl/windbenelux.htm

Meteo Maastricht heeft mooie plaatjes over de WINDverwachting op de site staan. Website is opgenomen op de service-pagina van JoJoDive.
   
http://www.weerstation-hellevoetsluis.nl/

Gegevens van het weerstation van Dirk den Hooglander uit Hellevoetsluis. Dirk is niet alleen een enthousiaste amateur-meteoroloog, maar sinds 2008 ook PADI Open Water duiker.
   
http://www.restaurantdeboei.nl/wdisplaylive.html

Gegevens van het weerstation van Restaurant "De Boei" in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Er is zelfs een webcam om het weer met eigen ogen te bekijken...
   
http://www.knmi.nl/

Op de vernieuwde website van het KNMI vindt u informatie over weer en weersverwachtingen. Kijk ook op de pagina met aktueel weer de meerdaagse verwachting.
   
http://www.meteoalarm.eu/index2.php?country=NL&day=0&lang=

Deze website houdt u op de hoogte van mogelijk extreem weer, zoals hevige regenval, zware onweersbuien, storm, hittegolven, mist, sneeuw(stormen) of extreme kou. De site informeert u ook over gebeurtenissen die worden veroorzaakt of verband houden met extreem weer, zoals lawines, bos- en heidebranden of ernstige stormvloeden.
   
http://www.meteozeeland.nl/

Uitgebreidere meteorologische gegevens voor Zeeland. Met weerkaarten, buitenlands weer en veel meer.
   
http://www.knmi.nl/VinkCMS/explained_subject_detail.jsp?id=2881

Het KNMI heeft een pagina waarop de windschaal van Beaufort nader wordt verklaard. De pagina is al een paar keer verhuisd, dus het kan zijn dat de link niet werkt. In dat geval kan je een PDF bestand bekijken.
   
http://www.buienradar.nl/

Nieuwe website van het KNMI die onvertraagde animaties van buien laat zien. Ook op deze site is de weersverwachting en de prognose voor de volgende 5 dagen te vinden. Er is ook een Europese buienradar.
   
http://www.weerplaza.nl/

Weerplaza is onderdeel van Infoplaza, "het nieuwe platform voor specifieke toegepaste informatie". Op deze pagina vind je actueel weer, weersverwachtingen, de buienradar (zowel de Nederlandse als de Europese) en zelfs weersinformatie van buitenlandse steden. De data wordt o.a. bij het KNMI gekocht en is dus gelijk aan die van bovenstaande sites. Toch een handige site, omdat alles op ťťn pagina staat.
   
http://www.weer.nl/

De website van Meteo Consult uit Wageningen. Het is het grootste weerbedrijf van Europa. Behalve Nederlands weer is er ook een Europees weerbericht.
   
http://www.weeronline.nl/

Zowel binnen- als buitenlands weer, ook van BelgiŽ. Handig als je het weer op je vakantiebestemming wilt weten. Bevat trouwens ook een heuse weershop met bijvoorbeeld boeken, thermometers, weerstations en regenmeters. Maar ook deze site zit bomvol commerciŽle boodschappen.
   
http://www.webmember.be/upload/ftp_root/afp/english/animation/BeaufortEN2908/start.swf (Engels)


Erg mooie animatie van de effecten van de diverse windsnelheden boven zowel land als water.